Introductie

Met de Microsoft Open Database Connectivity (ODBC)-interface kunnen toepassingen/afnemers Structured Query Language (SQL) gebruiken om toegang te krijgen tot gegevens in het dataplatform. De ODBC-clients bieden toegang tot gegevens op servers van Windows, Linux® en macOS. De ODBC-interface is gecertificeerd om compatibel te zijn met toonaangevende analyse- en rapportagetoepassingen zoals Tableau, Microsoft Excel en nog veel meer. De ODBC-connector op het dataplatform vervangt vanaf release 53.P01.* de voormalige ODBC-connector van Veryant op ANVA 4/5.

Kenmerken

  • SQL-92 toegang tot het dataplatform.
  • Connect met live data uit het dataplatform (ANVA 4/5 en Hub), voor realtime data toegang.
  • Data aggregatie en complexe JOINs in SQL-query’s.
  • Beveiligde connectiviteit met moderne cryptografie, inclusief TLS 1.2, SHA-256, ECC, etc.

Specificaties

  • Support 32-bit and 64-bit applicaties.
  • Op native protocol gebaseerde stuurprogramma’s die voldoen aan ODBC 3.8.
  • Uitgebreide ANSI SQL-92-ondersteuning.
  • Full Unicode Support – iedere taal – alle data.
  • Cross-platform ODBC. Beschikbaar voor Windows, Linux® en macOS.

Technische documentatie

Voor de ODBC-toegang is het noodzakelijk een ODBC-connector te downloaden van de Snowflake website. Op de Snowflake website staat ook een uitgebreide beschrijving voor de installatie van de ODBC-connector.

Het is aan te bevelen hiervoor de 64-bits versie van de ODBC-connector te installeren. Deze versie functioneert beter bij tabellen met grote volumes.

Download site: https://sfc-repo.snowflakecomputing.com/odbc/index.html

Het installeren en configureren van de ODBC-connector wordt beschreven op de website van Snowflake: https://docs.snowflake.com/en/user-guide/odbc.html

Meer informatie omtrent de inrichting in SQL server Management studio: https://snowflakecommunity.force.com/s/article/how-to-set-up-a-linked-server-from-sql-server-to-snowflake

 https://www.mssqltips.com/sqlservertip/6679/sql-server-linked-server-to-snowflake/

Voor de toegang levert ANVA een private key bestand met een sterk wachtwoord, deze moeten bij de configuratie van de ODBC-connector ingericht worden.

Het private key bestand moet bij voorkeur worden opgeslagen op een locatie waar zo min mogelijk mensen toegang hebben.